Friday, 24 February 2017

TRAVELOG JOGJAKARTA DAY #2 : SIKUNIR, DIENG PLATEAU, CANDI ARJUNA

No comments
morning...salam jumaat...
tetibe hujan lebat pagi ni...weeee...memori kat Dieng sungguh...
ok sebab entry ni akan banyak gambar..so we make it short la ye..hihi..
 ni la highligh tuk holiday kali ni...

ONE DAY AT DIENG..
 


travelbuddies...

Tuesday, 21 February 2017

TRAVELOG JOGJAKARTA DAY #1 : BUKIT RHEMA & DIENG

No comments

assalamualaikum...
hurrrmm...lame nye amik mase nak update blog nih...
standardla..balik dari holiday je sure ade lambakan keje kt atas meja nih..
ok..so entry ni akan start cover day by day tuk holiday kt Jogja aritu...

first day flight sampai kat Adisujipto Airport dah tengahari..
konon nak fefeeling jadi tourist ade orang pegang nama kat luar airport..
tapi nan hado..sebabnye guide kitorang si Didik tu dah kenal muke aku...
so,dari jauh duk laung nama aku..ok so sweet of u la..haha

so follow iti yang asal...terus ke Gereja Ayam tuk hari tu...
b4 that, singgah kat petrol pump tuk solat and beli jajan sebagai peneman tuk a long journey hari 1st tu..
sebabkan perut dah kenyang lunch dalam flight, makanya boleh la lelap kejap sejam lebih nak sampai ke Bukit Rhema tu...

FULL ITI AND BUDGET JOGJA
ni la gereja nye..

Monday, 13 February 2017

TRAVELOG JOGJAKARTA: FULL ITIRENARY AND BUDGET 6D5N YOGJAKARTA, INDONESIA

9 comments

Helloooo...
wehuuuu...i'm back....lame pulak pergi bercuti kan...
ok..for this year, masuk bulan Februari baru dapat berjalan...
so far..superb experience and moment sebagai good start tuk 2017 ni..
maybe ramai yang share iti Jogja dah kan..tapi for me trip aku ni rare sket je sebab lepak semalam kat Dieng..
one of a must visit place kt Jogja yang jarang orang g... 
and tak ramai yang review pasal Dieng..tapi still ade la..

fuuuhh...siap jugak full iti and budget khas tuk entrance + cost wajib kat sane..
kos untuk makan and kos2 lain korang nak shopping pandai2 la buat kire2..
sebabnye kos yang tu sure berbeza ikut nafsu berbelanje masing2 ok..hiks..
and budget yang aku share ni adalah sharing cost for 5 pax...
so makin ramai korang g makin murahla jadinye..

 
Highlight tuk trip kali ni...