Monday, 10 April 2017

TRAVELOG JOGJA DAY #6 : PASAR BERINGHARJO

No comments

Assalamualaikum...
wehuuu...finally..sampai jugak kat part last tuk vacation Jogja ni...
mereput orang nak tunggu part final day aku ni agaknye...
its ok..last day ni simple je..

 tuk hari tu nye plan..santai je..
bangun pagi tu lambat sket sebab plan tuk hari last adalah free n easy shopping before fly balik Malaysia..
so, bangun pagi, check out, breakfast and terus ke Pasar Beringharjo..
actually aku takdela nak shopping sangat..
cuma dah ade time tu bole la nak cari pape buah tangan tuk mak ayah aku kan..

pinjam gambar en google..xsempat nk snap aritu..hihi

Thursday, 6 April 2017

TRAVELOG JOGJA DAY #5 : PUNTHUK SETUMBU, CANDI PRAMBANAN, CANDI BOROBODUR, CANDI PAWON, CAMERA HOUSE & MALIOBORO STREET

2 comments

wehuuu...i'm back!!
standardlaa...bukan fulltime blogger gini la gayenye...
ni try nak kejar update entry travel yang ni before next vacay...
hamboooiii..dah ade next vacay tu...haha
ok..2 more entries to go...dah masuk day #5 dah pon ni...

for this entry adalah major highlight ke Jogja...
apsal major??sebab aku teringin sangat nak ke sini lepas belajar sejarah time kat skolah dulu...
aku kan budak nerd...study kena ade visi dan misi..haha..travel aje aku pkir..
ok,tuk iti hari ke 5 still bangun awal pagi subuh sapi'e..hahaha
pagi tu gerak ke Punthuk Setumbu to catch the sunrise kononnye...