Monday, 29 August 2016

TRAVELOG SINGAPORE: FULL ITIRENARY AND BUDGET 2D1N SINGAPORE

4 comments
salam...wehuuu..kembali bersiaran..hihi
ari isnin yang panjang ku rasakan..
almaklumla baru balik pagi tadi terus masuk keje..ko rase?

tapi not bad..sebab stress dah hilang sket dah..

masuk keje pon lemau sebab badan sakit2 tak hilang lagi ni...
sakit tu la mengingatkan kepada memori yang belom habis nak moveon kan..
hahaha..so kali ni meh aku share iti berjalan yang dekat ngan Malaysia and senang..

actually ni 1st trip aku fully naik public transport..
fully tau..naik bus lompat2 and MRT je..
hebat ku rasakan dengan kesengalan kaki hingga ke hari ni..
tu yang sampai gambar aku kt USS pun orang ckp kurus tu..kahkah..
ok jom usha iti..

ke SINGAPORE ke kita???





Day 1
-Gerak dari Seremban ke JB
-meet point at Larkin Terminal
-JJCM JB

Day 2
-6.00am gerak ke Terminal Larkin
-naik bas CW2 ke Singapore
-sampai Queen Street - cari hotel letak bag
-JJCM Singapore
-Hj Lane Road, Bugis Street,Arab Street,Masjid Sultan
-Sentosa Island, Flower Dorm, Marina Bay
-Lepak makan murtabak, shopping souvenir
-Balik hotel

Day 3
-check out
-gerak ke Harbour Front
-USS time!!!
-6pm keluar dari USS balik ke hotel

-pick up bag, naik bas Causeway Queen Street-Larkin
-945 sampai Terminal Larkin
-tukar tiket bas and naik bas on the spot
-130pg sampai Seremban


Tiket Bas:
Seremban - JB         RM 29
JB- Seremban          RM 35

JB-Singapore-JB       RM 13.30
MRT tiket (2 days)    RM 42.90 (tak beli tourist pass pon)

Hotel                       RM 60 (1 night)

USS                         RM 175

TOTAL                   RM 355.20 

pppssssttt: kejadian nak mendapatkan tiket USS ni buat aku hilang sabar sikit..nanti aku review agen tiket yang murah dan dipercayai dan tak boleh nak dipercayai tu ye..


4 comments :

  1. hi,
    nk tnya ada cik jumpa /review trusted seller for USS?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh refer kat entry yg ni..
      http://travelogsunyi.blogspot.my/2016/08/travelog-singapore-tiket-uss-murah-dari.html

      Delete
  2. hye..bole tahu tak hotel apa?..and dekat tak hotel tu dengan uss?
    hard rock cafe dekat tak dengan uss? sorry banyak soalan..mekasheh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye..name hotel tu Hawaii Hostel..hostel k..memang bajet hostel..
      USS ngn hardrock xdekat ngn hostel ni..
      tapi MRT dekat...so still ok..

      Delete