Tuesday, 31 May 2016

TRAVELOG SURABAYA: MOUNT BROMO

4 comments


assalamualaikum....
wehuuuu...kebusyan melanda ++ mood yang xbape nk cun...
so here i am again..rase xtertunai janji bile tak update entry seterusnya ni kan...

ok entry kali ni by location la ye..sebab bnyak sangat cover tuk hari 1st tu..malas sungguh nak menaip..
walaupun dah sebulan berlalu trip nye..xpe..memori tu yang penting..hiks
so, tuk entry ni cover location highlight trip kali ni...
and sure ramai yang idam nk ke sini...

DAY 1 (22hb April 2016: Jumaat)

Tiba di bandar Juanda T2 pukul 4.30pm
Perjalan ke Bromo +- 3jam
Check in hotel


kejar sunrise..


Monday, 30 May 2016

TRAVELOG SURABAYA: FULL ITIRENARY AND BUDGET 5D4N

6 comments


Assalamualaikum...phewww baru sampai mood nak cover trip yang ni...
yelaaa..kalau trip lame sket memang amik mase sket nak update kan..hihi
so kemane kite kali ni???
dekat2 sudeyyy...xyah jauh2 la bile bajet pon xbape banyak ni..
and yang pentingnya adalah tiket time promo.. :)

ok...here we are...

Trip Surabaya . 5h4m 22-26 April 2016


sebabkan trip ni ade yang balik awal and ade sebahagian balik separuh jalan..
so kena take into consideration timing jugak..
tapi share ngan korang full iti la ye...



( Bromo-Museum Angkut-BNS-Air terjun Cantik-Rumah pohon - Coban rondo-Pasar Arab-Taman Labirin)

rindduuuuu...

Sunday, 15 May 2016

TRAVELOG SIHAT:RAWATAN RAMBUT DIY DI RUMAH

10 comments
assalamualaikum...
ok kali ni lari sket dari kisah travelog jalan2 kite ye..
asyik nak berjalan je..kasi simpan sket duit tu..hahaha
tuk entry kali ni kite kasi share benda mudah nak buat kat umah..
and tuk wanita sejati yang menjaga penampilan diri bermula dari rambut kekdahnye...gituuu...


Sama jugak dengan kulit, rambut pun perlukan penjagaan yang rapi lebih-lebih lagi bagi yang bertudung.
Kalau penjagaan tak betul, sure rambut korang mudah kusut and berminyak kan..bab tu yang xbest tu..
lagi2 time travel..xselesa sungguh...


sape yang ade bajet lebih tu bole la nak ke salon...
tapi for me better simpan duit salon tu g travel..kekekke
banyak cara yang korang leyh buat sendiri untuk RAWATAN RAMBUT kat umah...
sebabnye???
ade lagi alternatif yang korang leyh cube...
yang penting simple and mudah;


Tuesday, 10 May 2016

TRAVELOG MEDAN DAY #2: SEI BAH BOLON, WATER RAFTING

2 comments


assalamualaikum...
haihhhh kemalasan nak update melanda sejak kena update blog thru phone ni...
bukan susah tapi cam xpuas je pandang and menaip pakai phone..but still..here we are...

ok continue from my 1st entry hari tu...
now,the main xtvt nye adalah water rafting...yeayyy!!!
still same gak dgn hari 1st tu..journey tuk ke sei bah bolon tu memang agak jauhla..
kate nak tempat rare kan..kena la lebih kental sket...

ready!!!


Thursday, 5 May 2016

TRAVELOG MEDAN DAY #1: PELARUGA, BODY RAFTING

4 comments


wehuuuu...lame xupdate blog rasenye...
busy sungguh gayenye kan..
almaklumla...birthday month kena cuti lame sket dari bulan2 yang lain laaa...
and mood xleyh nak move on tu still ade..haha

ok,tuk entry kali ni nak cite pasal trip mid April yang lepas..
my first experience join trip yang ramai macam tu..
ade dalam 54 orang kot..
and this event actually adalah charity event by Our Touch
so,korang bole la g try tengok2 OUR TOUCH ni nye page kat FB k...
banyak sebenarnye event yang korang bole join and charity event yang korang bole contribute skali...

tuk trip medan ni sebenarnye last year lagi diorang start create group and cari sape nak join...
nampak cam syok je..so aku pon menjoinkan diri laa..
so for the sake of charity and sambil bercuti tu why not kite join kan...
and sebenarnye nak try rafting nye experience cane...huhu

tuk first day : BODY RAFTING
body rafting ni akan lalu kolam abadi sambil jelajah 2 waterfalls
dari airport pagi tu terus ke tempat body rafting ni namenye Pelaruga..korang google la kalau nak tahu katne ye...
sebab bukan trip sendiri memang kurang sket pengetahuan aku nak cari tempat ni kalau g sendiri..huhu
so,sampai kat situ dah lunch time..isi perut dulu siap...

mcm family..